Sałatka z kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • pomidory

    2-3 szt
  • jajka

    4 szt
  • Szczypiorek cienki

  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    150 g
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior i jajka ugotować, pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ósemki. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki, kalafiora rozdzielić na mniejsze różyczki. W misce układać naprzemiennie kalafior, pomidory i jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać wymieszanym jogurtem z majonezem i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat