Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kabanosami, czerwoną fasolą i pomidorkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel 300 g
pomidorki koktajlowe 200 g
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
oliwki czarne 200 g
jogurt naturalny 3 czubate łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Smaczna, łatwa i ekspresowa w przygotowaniu, kolorowa sałatka, która świetnie sprawdzi się na imprezach, a także jako drugie śniadanie do pracy.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kabanosami, czerwoną fasolą i pomidorkami

1. Kukurydzę, oliwki oraz fasolę odsączamy dokładnie z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę kabanosy, oraz pokrojone na plasterki pomidorki (u mnie czerwone i pomarańczowe, ale mogą być też same czerwone).

2. Jogurt mieszamy dokładnie z majonezem i kurkumą, zalewamy sałatkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym według uznania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 31.05.2017 13:34
mniam, mniam
Bożena Matuszczyk 31.05.2017 11:33
Smaczna ,apetyczna sałatka;)
bertpvd 30.05.2017 22:32
Smaczny przepis
Stenka 30.05.2017 21:50
smaczna sałatka
Aleksandra/Olcia 30.05.2017 21:27
warta wypróbowania,moje smaki
ilka01 30.05.2017 21:10
Super przepis ☺
jagoda5913 30.05.2017 21:04
Fajna sałatka
agnieszka214 30.05.2017 20:24
Taka sałatka pyszna i szybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak