Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jeżynami, fetą i arbuzem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Połączenie jeżyn z serem feta i arbuzem? Dlaczego nie. Zapewniamy, sprawdza się.

Składniki:

Składniki:

arbuz 0.25 sztuki
jeżyny 1 szklanka
sałata lodowa 1 sztuka
ser feta 100 gramów
szczaw 1 garść
oliwa extra virgin 1 łyżeczka
płynny miód 2 łyżki
imbir starty 2 łyżeczki
sok z połowy limonki 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jeżynami, fetą i arbuzem

Arbuza obrałem, pokroiłem w kostkę usuwając pestki. Wymieszałem ze składnikami sosu. Na talerzach rozłożyłem opłukaną i porwaną na kawałki sałatę lodową, doprawiłem ją solą, pieprzem i skropiłem 1 łyżeczką oliwy, delikatnie wymieszałem. Wyłożyłem arbuaza z sosem, jeżyny i pokruszony ser feta oraz listki szczawiu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak