Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jarmużu ze śmiataną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 50 dag
cebula 1
ogórki kiszone 2
jabłko winne 2
pomidory 2-3
jajka ugotowane na twardo 2
śmietana 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
cukier
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jarmużu ze śmiataną

Liście jarmużu umyć i gotować 10 minut w osolonym wrzątku. Osączyć na sitku. Usunąć twarde nerwy, a liście pokroić w paski. Pomidory sparzyć, oblać zimną wodą i obrać ze skórki. Cebulę obrać i razem z pomidorami pokroić w kostkę. Obrane jabłka i ogórki pokroić w słupki. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i drobno posiekanym czosnkiem. Składniki sałatki połączyć, polać sosem, wymieszać i schłodzić. Przed podaniem posypać posiekanymi jabłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak