Sałatka z jarmużem, truskawkami i orzeszkami pinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • jarmuż

    150 g (pokrojonego)
  • truskawki świeże

    7-10 sztuk
  • ser kozi

    50 g
  • gruszka

    1 sztuka
  • orzechy piniowe

    1 garść

Sos winegret

  • miód prawdziwy

    1,5 łyżki
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • sok z cytryny

    1,5 łyżki
  • pieprz czarny grubo mielony

  • sól gruboziarnista

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż umyć, osuszyć, usunąć twarde łodygi i rozdrobnić. Gruszkę pokroić w kostkę, kozi ser w paski, a truskawki przekroić na pół.

Z podanych składników przygotować sos winegret, dodać świeżo zmieloną sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i wlać do sałatki.

Na suchej patelni uprażyć orzeszki piniowe, posypać nimi sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 26.05.2015 20:16
na pewno świetnie smakuje
Betina#45 14.05.2015 16:42
rewelacyjna sałatka ! ale bym zjadła ;)
jagoda5913 14.05.2015 11:38
W sezonie truskawkowym zrobię tą sałatkę
AgaS10 14.05.2015 10:22
tak apetycznie wygląda,że muszę spróbować:)
Benita 14.05.2015 09:22
Właściwości jarmużu wielu z nas niestety nie docenia, a przecież potrawy z nim serwowane są nie tylko przepyszne, ale bardzo zdrowe. Jarmuż w połączeniu z truskawkami-bardzo interesująca propozycja. Będę musiała spróbować.
Futka 14.05.2015 08:42
Pyszna, kolorowa i zdrowa sałatka :)
Sroczka 13.05.2015 21:47
Ta sałatka musiała być pyszna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat