Sałatka z jajkiem sadzonym, marynowanym łososiem norweskim i czerwonym sosem pesto Roberta Sowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1 pęczek
  • jajko

    4 szt
  • cytryna

    1 szt
  • bagietka

    1/2 szt
  • pomidory suszone Smak

    1/2 szklanki
  • parmezan starty

    1 łyżka
  • orzeszki pini (prażone)

    2 łyżki
  • bazylia

    1 pęczek
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • łosoś

    400 marynowany
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Umytą i oczyszczoną rukolę ułożyć na talerzu wraz z marynowanym łososiem. Skropić pomidorowym sosem Pesto powstałym poprzez zmiksowanie wszystkich jego składników. Doprawić do smaku. Dodać ciepłe jajko sadzone i chrupiące tosty z bagietki. Całość posypać grubo mielonym czarnym pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 24.06.2016 07:20
sałatka bardzo fajna
gosia561 28.04.2014 17:58
idealne śniadanie
Rycerz 05.01.2014 12:39
Ciekawy przepis
gosia561 31.03.2013 12:38
wykwintne śniadanie
marzencia2007 26.03.2013 10:13
super sałatka, super smak
gusia1000 07.03.2013 15:43
Sałatka na medal.
jolanta19 17.02.2013 19:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat