Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i wędzonym łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cebula czerwona 1/4 sztuki
jabłko 1 mała sztuka
łosoś wędzony na gorąco 60 g
kukurydza 1/2 puszki
fasolka czerwona 1/4 puszki
majonez 1 czubata łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i wędzonym łososiem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego. Jabłko i cebulę pokroić w kostkę, dodać do jajka. Dodać też rozdrobnioną rybę. Fasolkę i kukurydzę odsączyć, fasolkę dodatkowo opłukać wodą. Fasolkę i kukurydzę dodać do pozostałych składników. Do sałatki dodać majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 19.08.2016 10:56
fajna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak