Sałatka z jajkiem i kiełkami rzodkiewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    garść
  • ogórek

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • kiełki rzodkiewki

    garść
  • jajka

    3 szt
  • słonecznik łuskany

    3 łyżki
  • masło

    odrobina
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Słonecznik uprażyć na odrobinie masła aż lekko zbrązowieje. Na talerz wyłożyć pokrojoną w paski sałatę lodową, plasterki ogórka, ćwiartki pomidora. Dodać jajka, posypać kiełkami, słonecznikiem. Sałatkę polać oliwą i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 30.06.2017 11:46
Idealna sałatka na letni i lekki posiłek :)
Róża1 30.06.2017 10:06
Ojj jaka smaczna propozycja !!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat