Sałatka z jajkiem i kiełkami rzodkiewki

Sałatka z jajkiem i kiełkami rzodkiewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    garść
  • ogórek

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • kiełki rzodkiewki

    garść
  • jajko

    3 szt
  • słonecznik łuskany

    3 łyżki
  • masło

    odrobina
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z jajkiem i kiełkami rzodkiewki

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Słonecznik uprażyć na odrobinie masła aż lekko zbrązowieje. Na talerz wyłożyć pokrojoną w paski sałatę lodową, plasterki ogórka, ćwiartki pomidora. Dodać jajka, posypać kiełkami, słonecznikiem. Sałatkę polać oliwą i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Ola1984 30.06.2017 11:46
Idealna sałatka na letni i lekki posiłek :)
Róża1 30.06.2017 10:06
Ojj jaka smaczna propozycja !!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat