Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem i kiełkami rzodkiewki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa garść
ogórek 1 szt
pomidor 1 szt
kiełki rzodkiewki garść
jajko 3 szt
słonecznik łuskany 3 łyżki
masło odrobina
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem i kiełkami rzodkiewki

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Słonecznik uprażyć na odrobinie masła aż lekko zbrązowieje. Na talerz wyłożyć pokrojoną w paski sałatę lodową, plasterki ogórka, ćwiartki pomidora. Dodać jajka, posypać kiełkami, słonecznikiem. Sałatkę polać oliwą i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 30.06.2017 11:46
Idealna sałatka na letni i lekki posiłek :)
Róża1 30.06.2017 10:06
Ojj jaka smaczna propozycja !!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak