Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem, fasolą, ziemniakami i wiosennym szczypiorkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 20 dag
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
szczypior 1 pęczek
majonez 2 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem, fasolą, ziemniakami i wiosennym szczypiorkiem

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę o podobnej wielkości co ziemniaki. Szczypiorek siekamy, nie za drobno. Fasolę odsączamy z wody i płuczemy w zimnej bieżącej wodzie. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy pieprz i sól do smaku i 2 łyżki majonezu, ponownie mieszamy. Sałatkę odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, po tym czasie jest gotowa do spożycia. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 30.04.2013 11:48
lubię takie sałatki
fotoviderek 25.04.2013 10:43
Wspaniałą sałatka :)
marcia7 24.04.2013 11:00
fajna taka sałatka do wędlinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak