Sałatka z jajkami przepiórczymi i pesto

Sałatka z jajkami przepiórczymi i pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 jajek przepiórczych

  • 2 garści roszponki

  • 1 garść kiełków rzodkiewki

  • 1 mała czerwona cebula

  • 1 łyżka pesto z rukoli

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przepiórcze wkładamy do gotującej wody i gotujemy 3 minuty, obieramy i kroimy na pół. Roszponkę myjemy i wrzucamy do miski, dodajemy do niej pokrojoną w piórka cebulę i kiełki. Pesto łączymy z sokiem z cytryny, mieszamy z zieleniną. Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MałaMi89

01.02.2017 23:54
Pięknie i apetycznie...

Koper

01.02.2017 21:11
Pachnie wiosną na talerzu!

ilka01

01.02.2017 20:01
super pomysł :)

Wiktoria29

01.02.2017 16:43
super sałatka

justynkag

01.02.2017 11:59
Ślicznie się prezentuje.Zjadłabym chętnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat