Sałatka z jajkami przepiórczymi i pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 jajek przepiórczych

  • 2 garści roszponki

  • 1 garść kiełków rzodkiewki

  • 1 mała czerwona cebula

  • 1 łyżka pesto z rukoli

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przepiórcze wkładamy do gotującej wody i gotujemy 3 minuty, obieramy i kroimy na pół. Roszponkę myjemy i wrzucamy do miski, dodajemy do niej pokrojoną w piórka cebulę i kiełki. Pesto łączymy z sokiem z cytryny, mieszamy z zieleniną. Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MałaMi89 01.02.2017 23:54
Pięknie i apetycznie...
Koper 01.02.2017 21:11
Pachnie wiosną na talerzu!
ilka01 01.02.2017 20:01
super pomysł :)
Wiktoria29 01.02.2017 16:43
super sałatka
justynkag 01.02.2017 11:59
Ślicznie się prezentuje.Zjadłabym chętnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat