Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkami przepiórczymi i pesto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

10 jajek przepiórczych
2 garści roszponki
1 garść kiełków rzodkiewki
1 mała czerwona cebula
1 łyżka pesto z rukoli
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkami przepiórczymi i pesto

Jajka przepiórcze wkładamy do gotującej wody i gotujemy 3 minuty, obieramy i kroimy na pół. Roszponkę myjemy i wrzucamy do miski, dodajemy do niej pokrojoną w piórka cebulę i kiełki. Pesto łączymy z sokiem z cytryny, mieszamy z zieleniną. Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 01.02.2017 23:54
Pięknie i apetycznie...
Koper 01.02.2017 21:11
Pachnie wiosną na talerzu!
ilka01 01.02.2017 20:01
super pomysł :)
Wiktoria29 01.02.2017 16:43
super sałatka
justynkag 01.02.2017 11:59
Ślicznie się prezentuje.Zjadłabym chętnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak