Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkami i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cebula czerwona 1/4 sztuki
pomidor śliwkowy 1 sztuka
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki
kukurydza 1/2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkami i tuńczykiem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidora w trochę większą kostkę. Cebulę i pomidora dodać do jajek. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć, dodać do pozostałych składników. Dodać też do nich trochę soli i pieprzu, majonez i musztardę. Wszystko starannie wymieszać. Sałatkę odłożyć na kilka-kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.07.2016 18:49
pycha, z pewnością wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak