Sałatka z jajkami i pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    3 sztuki
  • ser żółty

    20 dag
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • majonez

    4 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pomidory pokroić w plastry, ułożyć na dużym półmisku. Cebulę pokroić w pół-krążki, ułożyć na pomidorach. Doprawić solą i pieprzem.
2. Jajka pokroić w plasterki, ułożyć na pomidorach z cebulą. Posolić i popieprzyć.
3. Posypać startym żółtym serem.
4. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę i musztardę. Sosem polać sałatkę. Po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat