Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
6 sztuk -
groszek konserwowy
pół puszki -
szynka gotowana
20 dag -
ser żółty
20 dag -
majonez
3-4 łyżki -
musztarda
do smaku -
chrzan tarty
według uznania -
sól i pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z jajek, szynki, groszku i sera żółtego.
2. Jajka, ser żółty i szynkę kroimy w średniej wielkości kostkę. Pokrojone składniki przekładamy razem z groszkiem do miski, dodajemy majonez, chrzan i musztardę, oprószamy solą i pieprzem do smaku, następnie dokładnie mieszamy.
3. Sałatkę wstawiamy do lodówki do przegryzienia się składników i schłodzenia. Po tym czasie podajemy.
Komentarze (18)
Załaduj więcej komentarzy (8)