Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajek i brokułów

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
jajko 5 sztuka
pomidorki koktajlowe 15 sztuka
koperek 2 łyżka
jogurt naturalny 100 ml
majonez 2 łyżka
ząbki czosnku 2 sztuka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajek i brokułów

Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy.

Pomidorki dokładnie myjemy.

Oddzielamy różyczki brokułów. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Różyczki brokułów układamy na półmisku. Między różyczki wciskamy ćwiartki jajek.

Polewamy sosem czosnkowym. Układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki.

Przed podaniem posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 04.05.2014 22:02
TEz taka robie, pycha, dodac mozna kukurydze, tez fajnie pasuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak