Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z indykiem, koprem włoskim i pesto

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g piersi z indyka
2 sałaty rzymskie mini
pół kopru włoskiego
1 łyżka pesto (u mnie z natki pietruszki)
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy extra virgin
pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z indykiem, koprem włoskim i pesto

Indyka kroimy w większą kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie, obsmażamy indyka na dużym ogniu, krótko - dosłownie 2 minuty. Chodzi o to żeby był jednocześnie soczysty i zrumieniony. Sałatę kroimy wg własnych upodobań, koper kroimy w cienkie piórka (albo jak tam chcecie :)). Pesto mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą. Wszystko ze sobą mieszamy, na koniec można jeszcze doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 07.03.2017 11:04
swietna salatka
bogusia 82 26.01.2017 21:10
smaczna :)
MarysiaB 26.01.2017 13:00
bardzo smakowita
Edith85 26.01.2017 12:59
Bardzo lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak