Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z indyka i czerwonych winogron

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka 20 dag
winogrona czerwone 20 dag
melon żółty 1/2 szt
kiełki słonecznika 1 op
oliwa 2-3 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
imbir starty 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

DODATKOWO

sałata lodowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z indyka i czerwonych winogron

Na patelni rozgrzać mocno olej rzepakowy, zrumienić mięso, zmniejszyć ogień, zawinąć w folię aluminiową, wystudzić, pokroić w małą kostkę. Winogrona przekroić. Połówkę melona obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić tak samo jak mięso. Połączyć starannie: oliwę, sok z cytryny, starty imbir. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem. Wymieszać: mięso, melon, winogrona, kiełki, polać sosem, wymieszać. Odstawić na 30 minut do lodówki. Salaterkę wyłożyć liśćmi sałaty lodowej, nałożyć schłodzoną sałatkę, od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak