Sałatka z gyrosem Marty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • ogórki kiszone

    3 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • przyprawa do gyrosa

    1 opakowanie
  • majonez

    1 łyżka
  • ketchup

    3 łyżki
  • olej

    do smażenia
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałeczki i smażyć z przyprawą do gyrosa. Cebulę posiekać i smażyć z przyprawą do gyrosa, aż nabierze złotego koloru. Małą kapustę pekińską pokroić na drobne kawałki i wymieszać z resztą przyprawy do gyrosa. Pokroić w kostkę paprykę i ogórki, wrzucić je do kapusty pekińskiej. Dodać kurczaka, cebulę, majonez i ketchup, następnie wszystko wymieszać.
Bardzo dobrze smakuje na ciepło i na zimno. :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 09.02.2012 10:44
pyszna
iknkirke 23.06.2011 14:09
fajne
MAR3STA 17.04.2011 23:33
super sałatka;)
AgaS10 17.03.2011 13:24
pyszna...ja też lubię
AgaS10 17.03.2011 13:24
pyszna...ja też lubię
kuklik 15.03.2011 08:48
to to ja lubię
Angelika10 12.03.2011 00:29
Super przepis ;)
m1monika 28.01.2011 17:10
pychotka :)))
Ewa99 01.11.2010 21:47
pyszota:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat