Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gruszką, rukolą i gorgonzolą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorgonzola ser 40 g
gruszka 1 sztuka
orzechy włoskie 1 garść
słonecznik 1 garść
rukola 1/2 opakowania
winogrona zielone 10 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gruszką, rukolą i gorgonzolą

W misce ułożyć liście rukoli. Dodać gruszkę, winogrono i orzechy. Posypać słonecznikiem.
Wymieszać tuż przed podaniem.


Polać miodowo-cytrynowym sosem vinegrette:


Miodowo cytrynowy sos vinaigrette:

1 łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy typu Dijon
1 łyżeczka miodu
2 łyżeczki oliwy z oliwek bardzo dobrej jakości

Wszystkie składniki wymieszać, można przelać do słoiczka, zakręcić i potrząsać do uzyskania gładkiej mikstury, jeśli jest zbyt gęsta, dodać więcej oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.01.2013 19:34
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak