Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gruszką, chili i rukolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 50 gram
gruszka 2 sztuka
ser pecorino 4 łyżka
pestki dyni 2 łyżka
chili w płatkach 1/2 łyżeczka
sól 1 szczypta
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gruszką, chili i rukolą

Rukolę przełożyć do miski. Gruszki pokroić na połówki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Na rukolę poukładać gruszki, wiórki sera, pestki dyni, posypać solą i świeżo zmielonymi płatkami chili. Spryskać oliwą, wymieszać i podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 27.12.2013 07:03
zdrowo i przepysznie!
m1monika 08.05.2013 08:16
jeszcze takiej nie jadłam - muszę taka zrobić :-)
Kate131 17.02.2013 10:38
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak