Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grilowanym kurczakiem
2.Piersi kurczaka pokroić w plastry o grubości 1-1,5 cm, opłukać, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Odstawić na 30 minut do lodówki;
3.W tym czasie opłukać i osuszyć liście sałaty, szpinaku i botwinki;
4.Pomidorki pokroić na połówki, ser w kostkę;
5. W dużym półmisku wymieszać ze sobą szpinak, botwinkę i sałatę lodową, doprawić solą i pieprzem do smaku, skropić olejem, dodać ser i pomidorki oraz ponownie wymieszać. Nałożyć porcje sałaty na talerze;
6.Rozgrzać patelnię grilową. Kurczaka wyjąć z lodówki. Lekko "oczyścić" z ociekającej marynaty i zgrilować po 2-3 minuty każdej ze stron;
7.Zgrilowanego kurczaka pokroić na kawałki, kłaść na sałacie i podować;
Smacznego!