Sałatka z grillowanym ziołowym kurczakiem i ognistym sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • mix ulubionych sałat

    1 opakowanie
  • pikantne kulki serowe do sałat

    150 g
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • tabasco

    1 łyżeczka
  • Kolendra cała Prymat

    1 łyżeczka
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyzeczka
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    0,5 łyżeczka
  • ognisty sos

  • sok pomarańczowy

    5 łyżka
  • tabasco

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnku

    1 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • ketchup

    6 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka rozcinamy na filety, lekko rozbijamy.

Wszystkie zioła na marynatę rozcieramy w moździerzu i łączymy z oliwą, tabasco i sokiem z cytryny.

Mieszanką nacieramy kurczaka i zostawiamy na całą noc w lodówce.

Na następny dzień grillujemy go na rozgrzanym ruszcie po około 10 minut z każdej strony.

W tym czasie przygotowujemy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.

Do dużej miski nakładamy sałatę.

Układamy na niej pokrojonego w paseczki kurczaka oraz kulki serowe.

Całośc polewamy ognistym sosem.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 27.11.2012 14:48
Zachwycająca sałatka. Ślicznie podana, doskonale przyprawiona! Przepis zdecydowanie godny polecenia!
Mati3 13.06.2012 18:17
rewelacyjna:)
Andysz 13.06.2012 05:43
ekstra!
Agata B 10.06.2012 21:29
podana tak pięknie, że nic tylko próbować:)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat