Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowanym kurczakiem i botwiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
truskawki 15 dag
polewa gastronomiczna
Grill przyprawa klasyczna Prymat
pomidor 1 szt
sałata masłowa 1/2 szt
szczypior
botwina
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowanym kurczakiem i botwiną

Liście botwiny i sałaty myjemy i osuszamy. Truskawki myjemy i kroimy w kosteczkę. Szczypior siekamy. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy doprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy. Następnie kroimy ja w paseczki i dodajemy do sałatki. Pomidora myjemy i kroimy w kosteczkę . Całość solimy, kropimy oliwą , doprawiamy pieprzem. Wykończamy polewką gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 19.06.2013 12:04
pyszna taka sałatka
Joannasz3190 19.06.2013 11:48
Lekka, oryginalna i wygląda na smakowitą :)
Monika-twin 19.06.2013 11:20
ładna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak