Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowanym bakłażanem , mozzarellą i młodą pokrzywą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
pomidor 3 szt
mozzarella 1 szt
olej 3 łyżki
gruszka 1 szt
młoda pokrzywa 1 garść
orzeszki ziemne 3 łyżki
sól
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowanym bakłażanem , mozzarellą i młodą pokrzywą

Zaczynamy od pokrojenia bakłażana w plasterki. Solimy go i odstawiamy na ok 15 min. Płuczemy , osuszamy i grillujemy z obu stron. Zimny kroimy w kostkę. Pomidory myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Gruszkę myjemy , nie obieramy kroimy w kostkę. Mozzarelle kroimy w małe kawałki. Pokrzywę zalewamy gorąca woda ok 80 stopni. Odstawiamy na ok 5 min i odcedzamy. Zimna miksujemy z orzeszkami, czosnkiem i olejem. Solimy do smaku. Zielony sos dodajemy do sałatki. Mieszamy i solimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.05.2016 02:35
Świetny dressing.
Pani Domu 29.04.2016 12:53
super sałatka
halina17 28.04.2016 21:04
Dobra sałatka.
Agnieszka-87-25 28.04.2016 14:43
bardzo smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak