Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowanym bakłażanem i fasolką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata chrupiąca 1 garść
liscie botwinki 4 szt
bakłażan 1/2 szt
fasolka szaragowa 5 szt
rzodkiewka 2 szt
oliwa 100 ml/ do sosu
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny do smaku
tymianek do smaku
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowanym bakłażanem i fasolką

Bakłażana kroimy w plastry , solimy i skrapiamy oliwą , grillujemy .
Fasolkę szparagową , również solimy i grillujemy .
Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , liscie botwinki również myjemy i odcinamy ogonki ,zostawiamy w całości.Układamy na talerzu , na sałaty dajemy pokrojonego bakłażana i fasolkę ,dodajemy pokrojoną rzodkiewkę .
Z oliwy i przypraw robimy dresing i polewamy sałatkę tuż przed podaniem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 04.08.2013 14:08
pięknie podane
Anna133 07.07.2013 15:49
W koncu mozna się cieszyć grillowaniem i pysznym jedzeniem
halina17 07.07.2013 15:46
Dobra sałatka.
idealme 07.07.2013 15:27
ale bym zjadła, wygląda pysznie ! :)
bogusia19 07.07.2013 13:53
podoba mi się super
Marta1986 07.07.2013 13:49
samo zdrowie
dodi 07.07.2013 13:38
super ta sałatka
Marta11 07.07.2013 13:27
pyszna salatka
Anna133 07.07.2013 13:24
Nie ma to jak lekka kolacja na świeżym powietrzu , dla tych co nie jadają mięsa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak