Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowanych warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 3 łyżki
bakłażan 1 szt
cukinia 1 szt
pomidory 2 szt
ser feta 1 op
sól
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowanych warzyw

Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Bakłażana obrać ze skórki, pokroić w plastry i posolić, pozostawić na 30 min. Cukinię również pokroić w plastry. Paprykę przekroić, oczyścić z nasion i pokroić w 2 cm paski. Pomidory obrać ze skórki, usunąć nasiona i przekroić na 6 części. Bakłażana wytrzeć ręcznikiem papierowym. Wszystkie warzywa grillować na tacce aluminiowej do miękkości. Warzywa przełożyć na półmisek, polać przygotowanym sosem sałatkowym. Na wierzch położyć kostki sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 15.06.2012 12:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak