Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowaną piersią , grzankami, pomidorami
Z podanych ziół i przypraw, oliwy robimy marynatę.
Mięso kroimy na pół i rozbijamy na cienki płat, zanurzamy w marynacie i zostawiamy na 30 min, po tym czasie grillujemy ok. 5min z każdej strony, następnie kroimy w paski.
Chleb;
Kromkę chleba nacieramy czosnkiem i grilujemy na złoty kolor.
Pomidora kroimy na ćwiartki i osypujemy solą, układamy na grillu i czekamy aż z każdej strony się przypiecze.
Na talerzu układamy umytą sałatę, na to oliwki, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę , porwane na kawałki kwiaty cukinii i polewamy wszystko oliwą, doprawiamy solą i octem, na wierzch układamy grillowane mięso i pokrojoną grzankę
Smacznego.