Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z granatem, łososiem i parmezanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan starty
łosoś wędzony plastry 1 opakowanie
granat
miód 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
mix sałat (z rukolą w składzie)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z granatem, łososiem i parmezanem

Szybka sałatka o ciekawym, słodko- kwaśnym smaku :).

Granata obieramy, zostawiamy tylko pestki. Łososia kroimi w plasterki. Mieszamy mix sałat, granata i łososia. Z miodu, octu winnego i oliwy z oliwek przygotowujemy sos i polewamy nim sałatkę. Na samym końcu posypujemy startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.08.2014 00:05
Ciekawy pomysł na smaczną sałatkę.
Kardamon 16.01.2014 12:58
Dziękuję :). Zamiast parmezanu można dodać np. brie, też jest przepyszna :).
Romanowka 16.01.2014 11:39
Smaczna sałatka!
bogusia19 16.01.2014 11:31
bardzo fajna
brioszka 16.01.2014 11:17
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak