Sałatka z granatem i burakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    30 dag
  • granat

    1
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • pierz ziołowy

    do smaku
  • cebula czerwona

    1
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • jabłko kwaśne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki surowe obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Z kukurydzy odlewamy zalewę. Z owocu granata wyjmujemy kulki i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego i odrobinę pieprzu ziołowego. Całość dokładnie mieszamy. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat