Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gotowanym homarem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sałatka troszkę luksusowa. Wydobycie mięsa homara nie jest zbyt łatwe, szczególnie jak nie posiadamy specjalnych narzędzi do jego obróbki. Ale tradycyjnym nożem, widelczykiem, dziadkiem do orzechów i rękoma też damy radę.

Składniki:

Składniki:

homar ugotowany 400 gramów
ogórki konserwowe Smak 100 gramów
grzybki marynowane 100 gramów
majonez tradycyjny 8 łyżek
sok z cytryny 1 sztuki
sos sojowy jasny 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
oliwki zielone Smak 10 sztuk
sałata 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gotowanym homarem

Mięso z homara pokroiłem na małe kawałki.

Przygotowałem sos: do majonezu dodałem sos sojowy, drobno pokrojone korniszony, grzyby marynowane i drobno posiekane wcześniej ugotowane na twardo jedno jajko. Sos doprawiłem solą, pieprzem i sokiem z cytryny i cukrem.

Na salaterce rozłożyłem liście sałaty, a na nich mięso homara. Polałem sosem. Udekorowałem krążkami drugiego jajka oraz zielonymi oliwkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 21.11.2018 21:46
Pyszna i pięknie podana sałatka;)
bietka 21.11.2018 09:00
Jeszcze nigdy nie jadłam homara, więc z chęcią bym go spróbowała : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak