Sałatka z gotowanych pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małych pieczarek

    0,5 kg
  • nieduży por

    1 szt
  • puszka groszku

    1 szt
  • jabłek

    4 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki gotować krótko (3-4 minuty) w osolonej wodzie. Osączyć na sitku. Jaja ugotować na twardo. Pora pokroić w drobną kostkę, dodać odsączony groszek. Jajka posiekać, pieczarki pokroić w ćwiartki. Całość wymieszać z majonezem, jogurtem naturalnym i posiekaną natką pietruszki, a następnie doprawić do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 21.07.2012 18:10
bardzo dobra
Marysia 28.07.2011 08:47
fajne
szajba2 19.05.2011 17:08
bardzo dobra
Barbara55 28.04.2011 16:41
dobra ta sałatka
rakow2 19.01.2011 14:14
bardzo fajna
Jolanta40 09.12.2010 00:05
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat