Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z figami i olejem lnianym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku 2 garście
figi świeże 3 szt
nitki chili
olej lniany
łosoś wędzony 2 kawałki
oliwki czarne 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z figami i olejem lnianym

Liście szpinaku myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Oliwki odcedzamy z zalewy i kroimy na pół. Łososia rwiemy na kawałki. Na talerzach układamy liście szpinaku dodajemy kawałki figi , kawałki łososia i połówki oliwek. Całość solimy do smaku , doprawiamy kolorowym pieprzem. Wszystko kropimy olejem lnianym i ozdabiamy nitkami chilli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 16.10.2013 01:07
ładnie podana
V_kuchareczka 15.10.2013 12:06
bardzo apetycznie wygląda
Noruas 15.10.2013 10:14
mniam! z figami jeszcze nie jadłam :)
marcia7 15.10.2013 10:09
bardzo wykwintne smaki
Katarzyna59 15.10.2013 09:47
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak