Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z figami i gorgonzolą

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rukola 100 gram
figi 2-3 sztuki
ser pleśniowy typu gorgonzola 50 gram

Sos

Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
miód 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z figami i gorgonzolą

Rukolę umyć i rozłożyć na talerzu. Figi umyć i pokroić na ćwiartki, po czym poukładać na rukoli. Ser gorgonzola pokroić na kawałki i dodać do rukoli i fig. Składniki sosu połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Sałatkę polać gotowym sosem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 29.09.2015 00:58
świetny pomysł
Wafelek2601 28.09.2015 16:56
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak