Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą, oliwkami i czerwoną cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mix sałat 200 g
cebula czerwona 1 szt
oliwki czarne Smak 0,5 słoika
ser feta 0,5 opakowania
ocet balsamiczny 4 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą, oliwkami i czerwoną cebulą

Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Ocet balsamiczny mieszamy dokładnie z cukrem i szczyptą soli. Wkładamy do tego cebulkę i odstawiamy na pół godziny, by się zamarynowała. Mieszamy od czasu do czasu.
Sałatę w razie potrzeby myjemy i osuszamy. Mieszamy z odsączoną z zalewy cebulką. Dodajemy pokrojone oliwki i ser feta. Oliwę z oliwek mieszamy z łyżeczką marynaty pozostałą po cebuli i polewamy sałatkę. Mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.11.2016 09:25
fajna sałatka
ilka01 25.11.2016 00:59
moje smaki
IKrakowianka 24.11.2016 22:01
lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak