Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą i słonecznikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska kilka liści
kukurydza w puszce 1/2 op.
ser feta 100 g
słonecznik łuskany 1/3 szkl.
kiełki brokuła do smaku
papryka konserwowa 2-3 kawałki
majonez 2 łyżki
jogurt grecki 2-3 łyżki
koper świeży
czosnek mały ząbek
cebula czerwona do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą i słonecznikiem

Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Odstawić do ostygnięcia.
Kapustę pekińską pokroić w cienkie paski i połączyć w dużej misce z kiełkami oraz cebulą pokrojoną w piórka. Dodać odsączoną kukurydzę, drobno pokrojoną paprykę konserwową oraz posiekany koperek. Dodać pokruszoną fetę.
Czosnek wycisnąć i połączyć z majonezem i jogurtem. Sos dodać do warzyw, wsypać chłodny słonecznik i doprawić d smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak