Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sałatka

kapusta pekińska 1 średnia główka
kukurydza w puszce 1 mała puszka
ser feta 1 opakowanie 270 g
szczypiorek 1/2 pęczka

Sos

sos do sałatek 1 koperkowo-ziołowy
woda 2 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą i kukurydzą

Kapustę kroimy drobno i wkładamy do dużej salaterki(nie solimy) Ser kroimy w kostkę,przekładamy do kapusty. Szczypiorek siekamy drobno ,dodajemy do sałatki. Kukurydzę osączamy z zalewy,dodajemy do reszty składników i mieszamy. Przygotowujemy sos :mieszamy zawartość torebki z wodą i oliwą, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Wstawiamy na godzinę do lodówki, aby się przegryzła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 17.11.2016 21:52
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak