Sałatka z fetą i avokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cebula czerwona

    2 duże szt
  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżeczki
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczki
  • olej

    3 łyżki
  • ser feta

    1 szt
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt
  • boczek wędzony

    20 dag
  • avocado

    1 szt
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • oliwa

    6 łyżek
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • sałata

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i podsmażyć na oleju do miękkości. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Cebulę, fetę, awokado i boczek pokroić w kostkę. Boczek podsmażyć do zrumienia. Pomidorki pokroić na połówki. Półmiski udekorować sałatą. Wyłożyć składniki w następnej kolejności: jajka, cebulę, kurczaka, fetę posypaną posiekanym szczypiorkiem. Następnie wyłożyć pomidorki koktajlowe,przestudzony boczek oraz awokado. Oliwę wymieszać z ziołami prowansalskimi, przeciśniętym przez praskę czosnkiem wymieszać i polać sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 01.07.2017 12:42
ciekawa sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat