Sałatka z fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    200 g
  • papryka czerwona

    2
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ogórek zielony

    1
  • pomidor

    2
  • chleb

    2 kromki
  • bazylia

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroic w kosteczkę. Paprykę opłukac i pokroic w małą kosteczkę. Ogórka obrac i pokroić na małe kawałki. Pomidora opłukać- wg uznania mozan sparzyc i obrac ze skórki, nastepnie pokroic na małe kawałki. Chelb pokroic w małą kosteczkę. Oliwe wymeiszac z bazylią i obtoczyc w tym kawałeczki chleba. Następnie zapiec ej na patelni albo w tosterze. Kukurydze wymieszac z papryką, ogórkiem, pomidorem. Przełozyć do miaski i z wierzchu psy pac serem fetą i opiekanym chlebem. Podawać z sosem do sałatek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 09.04.2013 12:52
bardzo smaczna
Habibi 25.07.2012 11:26
też robimy takie sałatki :)
gosia1988 18.06.2012 21:25
kolorowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat