Sałatka z fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    50 gram
  • ser feta

    100 gram
  • jabłko

    1/2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • ocet sherry

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • ketchup

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżeczki
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser, cebulę i pomidora pokroić w kostkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do nich rukolę. Ocet wymieszać z cukrem, musztardą, ketchupem i olejem. Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Nie soliłam sałatki, bo ser feta jest dość słony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renia1 04.11.2011 15:48
uwielbiam
ilka_86 23.09.2011 09:10
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat