Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fenkułem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fenkuł 1 sztuka
gruszka 1 sztuka
selera naciowego 2 łodygi
orzechy laskowe 1 garść
migdały 1 garść
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fenkułem

1. fenkuł kroimy w paseczki, seler w półksiężyce
2. gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda i kroimy w plasterki,
3. warzywa i owoce mieszamy, dodajemy pokruszone orzechy i migdały,
4. dodajemy oliwę, sok z limonki, sól, pieprz, mieszamy,
5. odstawiamy na chwilę do lodówki i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.08.2013 19:13
nie robiłam takiej
caffee_tea 06.02.2012 11:42
Ciekawa
eli_555 21.04.2011 23:26
pycha
Smakosz6 07.03.2011 12:54
mniam
stokrotka 22.02.2011 08:54
fajne
Jolanta40 28.01.2011 23:35
ciekawe połączenie
SmacznaPyza 24.12.2010 14:01
lubię ten anyżowy posmak kopru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak