Sałatka z fasolki zielonej i czosnku niedźwiedziego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • pomidor

    3 szt
  • jajka

    5 szt
  • sól

  • czosnek niedźwiedzi 

    1 garść
  • orzeszki ziemne

    1/2 szklanka
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania



Fasolkę zieloną kroimy na kawałki . Gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy . Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w duża kostkę. pomidory myjemy i kroimy w duża kostkę. Robimy pesto. Miksujemy czosnek niedźwiedzi z orzeszkami , olejem i sola do smaku. Pesto dodajemy do sałatki. Mieszamy i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 01.09.2016 00:17
smaczna lekka I zdrowa:-)
kd045 12.05.2016 14:50
super przepis !
KORAL 12.05.2016 13:10
Zdrowa , smaczna sałatka
tobi1989 12.05.2016 13:05
Super sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat