Sałatka z fasolki szparagowej z rzodkiewką

Sałatka z fasolki szparagowej z rzodkiewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    0,5 kg
  • ser żółty

    20 dag
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    4 szt
  • rzodkiewka

    10 szt
  • sól

    do smaku
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na kawałki. Rzodkiewki pokroić w plasterki, cebulę posiekać wraz ze szczypiorkiem, ser pokroić w słupki. Majonez wymieszać z jogurtem. Wszystkie składniki połączyć z sosem jogurtowo-majonezowym, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 11.08.2013 21:21
Smakowita sałatka.
Katarzyna59 20.05.2013 07:36
bardzo smaczne
Iwusia 14.12.2012 22:59
wspaniałe połączenie
Aneta41 19.11.2012 17:40
pycha
Łukasz15 28.08.2012 20:10
Smaczna
olkaaa 15.07.2012 21:23
chętnie spróbuję
edyta44 02.01.2012 10:22
pycha
rosik93 29.12.2010 23:56
Nigdy takiej nie robiłem, ciekawe połaczenie.
Iwona51 29.12.2010 20:10
wyśmienita sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat