Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Chrypiąca, bardzo smaczna sałatka ze świeżych warzyw z sosem ziołowym. Idealnie sprawdzi się podana do mięs i ryb z lub zabrana w pudełeczko jako posiłek w pracy.

Składniki:

Warzywa:

fasolka szparagowa 1 kg
rukola 100 g
pomidory 2 sztuki
rzodkiewka 1 pęczek
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek gruntowy 5 sztuk
dymki ze szczypiorkiem 0.5 pęczka

Sos:

oliwa 4 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól 0.5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą

1. Z fasolki odciąć końce, umyć.
Gotować do miękkości z dodatkiem soli.
2. Pomidory, paprykę oraz obrane ogórki pokroić w kostkę.
Rzodkiewki w plasterki.
Szczypior dymką posiekać drobno.
3. Składniki na sos wymieszać razem.
4. Warzywa umieścić w misce, wlać sos ziołowy.
Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak