Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej z marchewką i cebulą

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 kg
cebula biała 1/2 kg
woda 10 łyżek
olej 2/3 szklanki
koncentrat pomidorowy 200 g
fasola szparagowa 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej z marchewką i cebulą

Fasolkę szparagową umyć odciąć końce ,pokroić na mniejsze 3 cm kawałki,ugotować w lekko osolonej wodzie na pół miękko uważać aby nie przegotować.

Marchew oskrobać umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej,a cebulę poszatkować na piórka. Marchewkę i cebulę dusić do miękkości w osobnych garnkach dodając do każdego z nich po 5 łyżek wody i 1/3 szklanki oleju.

Ugotowaną fasolkę odcedzic dodać do niej 2 łyżki soli-płaskie,3 łyżki cukru i 4-5 łyżek octu 10%.
Wszystkie składniki połączyć w jednym garnku wymieszać dobrze dodając słoiczek koncentratu.
Nakładamy sałatkę do słoiczków zamykamy dobrze i pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 26.10.2013 20:32
bardzo apetyczne :)
Konczi 03.08.2013 11:57
uwielbiam taką fasolkę, nigdy nie wkładałam jej w słoiki ale wypróbuje z pewnością :)
ao_12 27.07.2013 09:49
ciekawa sałatka, do wypróbowania
malaczarna23 27.07.2013 06:38
znakomita sałatka :)
Mniam 26.07.2013 15:43
Bardzo mi się podoba taka sałatka.
kasienka23 26.07.2013 15:32
ciekawa sałatka, muszę wypróbować przepis!
Adamorek 26.07.2013 11:12
super skarb na zimę
sasanka 26.07.2013 10:05
Muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak