Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
jajko 3 szt
sól
pieprz
chili
majonez
jogurt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końce i kroimy na mniejsze kawałki. Zagotowujemy wodę, solimy. Na wrzątek wrzucamy fasole i gotujemy ok 5 min aż będzie miękka (ale nie może się rozgotować, musi zachować jędrność). jajka gotujemy na twardo (ok 10 min), zalewamy zimną wodą, potem obieramy i kroimy kostkę. Do miski wsypujemy fasolkę, dodajemy jajka, sól, pieprz, chili i majonez wymieszany z jogurtem naturalnym w ulubionych proporcjach. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 05.08.2013 16:25
dziękuję :)
Malgorzata549 05.08.2013 09:13
ciekawie się prezentuje
etka 14.08.2012 10:34
niespotykany przepis
Cukiereczek13 07.08.2012 09:54
ciekawy pomysł na fasolkę ;)
ziutula
ziutula 30.07.2012 14:09
lubię tak przyrządzoną fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak