Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej i śledzi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 70 dag
śledzie 3 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
cebula 1 sztuka
majonez 0,5 szklanki
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej i śledzi

Wymoczone śledzie, sfiletować, ściągnąć skórkę i pokrajać w kwadraciki. Fasolkę opłukać, ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie i pokrajać na kawałki o długości 3 cm. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i pokrajać w cienkie talarki. Wszystkie składniki wymieszać. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Wymieszać ją z majonezem, osolić i sosem tym polać sałatkę.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak