Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
musztarda 1 łyżka
pieczarki 200 g
pomidor 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
boczek 6 szt plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej i pieczarek

Fasolkę ugotuj w litrze wody z kostkami bulionowymi. Przelej zimną wodą i połącz z musztardą. Boczek pokrój w kostkę, wysmaż na skwarki, wyjmij z tłuszczu. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, usmaż na tłuszczu z boczku. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w drobną kostkę. Cebulę ze szczypiorkiem pokrój w plasterki. Wszystkie składniki sałatki (oprócz boczku) połącz z fasolką, dopraw solą i pieprzem. Posyp skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak