Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasolki szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 kilo
papryka 2 sztuki
marchew 40 dkg
cebula 40 dkg
przecier pomidorowy 2 słoiczki
olej rzepakowy 1 szklanka
cukru 6 łyżek
soli 2-3 łyżki
ocet 10 % 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasolki szparagowej

obraną i umytą fasolke gotować 15 min na pół twardo (aldente)odcedzić i zostawić do wystygnięciamarchewke obrac i zetrzeć na tarce jarzynówcecebule pokroić w kostke posolić i zostawić żeby odgazowałapapryke pokroić w kostkena patelnie wlac 1 szkl.oleju i podgrzaćna rozgrzany olej wsypac adgazowaną i odciśniętą cebule i papryke pomieszac dalej na patelnie do składników które już są dodajemy startą marchew i wszystko razem przesmażamy aż warzywa będę aldente.przesmarzone warzywa dodajemy do fasolki i wszystko razem mieszamy, póżniej dodajemy sol,cukier i ocet oraz przecier pomidorawy .gotową sałatke przekładamy do umytych sloiczków i zagotowujemy 8-10 minut .Smacznego

ps.sałatke można przygotować w mniejszej ilości na obiad z mrożonej Fasolki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 20.03.2017 17:33
Smaczna i kusząca sałatka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak