Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki i papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 3 kg
cebula 1 kg
marchew 1 kg
papryka czerwona 1 kg
czosnek 1 główka
natka pietruszki 1/2 pęczek
Zalewa:
ocet szklanka
olej szklanka
cukier szklanka
sól 1 1/2 łyżka
przecier pomidorowy 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki i papryki

Fasolkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki, obgotowujemy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. natkę pietruszki i czosnek siekamy. Składniki zalewy zagotowujemy i dodajemy warzywa. Gotujemy 7 min, na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy i przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 7 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak