Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki i kukurydzy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta 20 dag
fasolka szparagowa zielona 10 dag
kukurydza marynowana 1 szkl
jogurt naturalny 3-4 łyżki
czosnek 1 ząbek
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki i kukurydzy

Fasolki umyć, oczyścić, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Jogurt połączyć z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odrobiną pieprzu i soli. Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.12.2013 10:40
ta sałatka wpadła mi w oko, muszę koniecznie zrobic :)
Katarzyna59 18.04.2013 18:26
bardzo apetyczne
chelsi 03.09.2012 14:56
ale pyszna!
Fiffi 30.08.2012 22:57
prosta i smaczna
olkaaa 30.08.2012 10:38
jeszcze takiej nie jadłam
caralajna 30.08.2012 09:03
pyszna i fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak