Sałatka z fasolki i kukurydzy

Sałatka z fasolki i kukurydzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Fasolka szparagowa żółta

    20 dag
  • fasolka szparagowa zielona

    10 dag
  • kukurydza marynowana

    1 szkl
  • jogurt naturalny

    3-4 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolki umyć, oczyścić, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Jogurt połączyć z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odrobiną pieprzu i soli. Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 16.12.2013 10:40
ta sałatka wpadła mi w oko, muszę koniecznie zrobic :)
Katarzyna59 18.04.2013 18:26
bardzo apetyczne
chelsi 03.09.2012 14:56
ale pyszna!
Fiffi 30.08.2012 22:57
prosta i smaczna
olkaaa 30.08.2012 10:38
jeszcze takiej nie jadłam
caralajna 30.08.2012 09:03
pyszna i fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat