Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasolki i arbuza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 250 gram
arbuz 1 kg
ser feta 200 gram
oliwy 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
łyżka posiekanej mięty
sól, cukier, pieprz
oliwki czarne 12 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasolki i arbuza

fasolkę ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, po odcedzeniu zahartuj zimną wodą.
Miąższ z arbuza pokrój na małe kawałki, obraną cebulę w piórka. W salaterce delikatnie połącz fasolkę, arbuza, cebulę i oliwki. Na wierzchu połóż kostki fety, polej oliwą, skrop sokiem z cytryny. Na koniec posyp sałatkę miętą i świeżo zmielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 21.05.2012 09:46
cos ciekawego
bernadetta2 11.01.2012 11:44
super
Wojt@s
Wojt@s 09.01.2012 09:18
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak